Crowdfunded Whisky

Crowdfunding, maar dan anders!

Whiskyplan B.V. wordt gefinancierd door middel van crowdfunding, via het uitgeven van Certificaten van Aandeel. Je leent ons dus geen geld, maar je wordt mede-eigenaar, met de rechten en plichten die daar bij horen. Whiskyplan B.V. wordt van iedereen!

Onze totale financieringsbehoefte is € 850.000,-. Dat hebben we nodig voor het aanschaffen van een brouw- en distilleerinstallatie (€ 350.000,-), het inrichten van een geschikt pand (€ 250.000), het aanschaffen van de eerste grondstoffen plus voorraad (€ 150.000,-) plus de eerste aanloopkosten (€ 100.000,-).

Omdat we direct ook andere graandistillaten gaan maken (denk aan wodka, gin, jenevers) plus een aantal nevenactiviteiten gaan ontwikkelen (denk daarbij aan een proeflokaal, winkel en het geven van rondleidingen en workshops) denken we de eerste 3 jaar kostenneutraal te kunnen gaan werken. Het streven is om vanaf het 4e productiejaar winst te gaan maken.

We willen het liefst de totale geldbehoefte dekken door middel van certificaat-crowdfunding, maar zullen anders geld bij gaan lenen bij de crowd of via banken. We verwachten € 300.000,- eigen vermogen nodig te hebben om de rest bij te kunnen lenen. Dat is ons eerste doel.

We brengen een maximum van € 850.000,- aan certificaten naar de markt; deze certificaten geven samen recht op 55% van de winst van Whiskyplan BV. Welke percentage dat is per certificaat kunnen we niet met zekerheid zeggen maar gestreefd wordt naar een dividenduitkering van 10% vanaf jaar 4. Naast deze dividenduitkering en mogelijke koerswinst kunnen certificaathouders ook rendement in een andere vorm verwachten. Deze staan genoemd onder de certificaatvoordelen.
Belangrijke kanttekening is en blijft dat we met een natuurproduct te maken hebben. Zaken zoals de snelheid van rijping en prijzen van grondstoffen zijn niet volledig voorspelbaar en daar willen we dan ook niet door verrast worden.

Certificaat van aandeel
We geven certificaten van aandelen uit. Hiermee word je mede-eigenaar en ga je delen in de (koers)winst. Ook heb je recht op aantrekkelijke voordelen, met uitzondering van stem- en vergaderrecht. Dat is een keuze; het houdt de onderneming bestuurbaar. Uiteraard is inbreng in de vorm van ideeën van harte welkom en wij zullen daarvoor ook mogelijkheden creëren.

Prijs
Een certificaat van aandeel Whiskyplan B.V. kost € 150,- Daarmee koop je dus een deel van de onderneming. Uiteraard mag je ook meerdere certificaten kopen. De certificaten zijn vrij verhandelbaar; er wordt door ons geen koers bepaald dus die moeten koper en verkoper zelf uitonderhandelen.

Wat krijg je als certificaathouder?
• Een prachtig certificaat om in te lijsten of anderszins te bewaren.
• Een genummerde fles whisky uit de eerste batch die we uit gaan brengen.
• Dividend: op het moment dat het bedrijfsresultaat van Whiskyplan B.V. het toelaat, ga je meedelen in de winst.
• Regelmatig worden er acties ondernomen speciaal voor de certificaathouders (zoals certificaathoudersdagen, kortingen, speciale bottelingen, speciale proeverijen).
• Gepland is een Wall of Fame waarop alle certificaathouders genoemd worden.

Topcertificaat van aandeel
Naast een certificaat kent Whiskyplan B.V. ook een topcertificaat. Dat topcertificaat kost € 5.000,- en geeft, naast alle rechten en plichten van een certificaat, elk jaar, na jaar 0, recht op een korting/cadeau ter waarde van € 100,- ongeacht het bedrijfsresultaat. Daarnaast denken wij aan het oprichten van een denktank voor de topcertificaathouders en aan het houden van bijvoorbeeld netwerkborrels. Binnen Whiskyplan is veel mogelijk.

Als het project niet slaagt...
Mochten we met onze crowdfundingsactie niet het benodigde geld ophalen, dan wordt minimaal 90% van alle ingelegde uitgekeerd aan de certificaathouders. Dit geld zetten we namelijk apart omdat we het niet nodig hebben voor aanvang. Bovendien wordt al het geld in kas ook verdeeld onder de inleggers.

Propositie voor investeringen hoger dan € 25.000,-
Aanvullend op de voorwaarden voor topcertificaten bieden wij deze investeerders een gegarandeerd minimumrendement van 4% per jaar voor een periode van 10 jaar. Mocht het “normale” dividend hoger uitvallen in een jaar, dan vervalt het minimumrendement voor dat jaar en ontvangen deze investeerders het normale dividend voor dat jaar.
Voor investeerders die meer dan € 25.000,- willen investeren, hebben we een aparte, aanvullende, overeenkomst. Deze wordt per investeerder apart gemaakt. Ook geldt voor deze investeerders een 100% investerings-restitutie garantie in geval van het niet halen van ons doelkapitaal.

Prospectus
Wij hebben ook een prospectus beschikbaar voor potentiële investeerders met daarin alle benodigde informatie, deze is aan te vragen via ons contactformulier. De prospectus wordt digitaal opgestuurd.
Ik doe mee

Geweldig! Als je een certificaat van aandeel wilt kopen, klik dan op de button hieronder. Er verschijnt dan een formulier waarin je je gegevens moet invullen. Na verzending daarvan log je in met je account en kom je automatisch in een ideal-omgeving om je betaling te doen.
Contact / Onze nieuwsbrief

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Of Wil je meer weten over Whiskyplan, stuur ons dan een bericht via het onderstaande formulier. Wij nemen dan contact met je op. Alvast dank voor je interesse!