Crowdfunded Whisky

Nieuws


Op onze nieuwspagina komen de grote Whiskyplan-mijlpalen. Daarnaast zijn onze kleinere berichten te volgen via Facebook en Twitter. Like ons op Facebook om ons te volgen!



05-09-2017: We hebben een vierde tussenstand!

Whiskyplan heeft € 250.000 opgehaald!

Daar waar wij zelf onze focus nu ook aan het leggen zijn op de locatie, hebben we aan het investeringsfront niet stilgezeten. De laatste maanden hebben we weer een aantal certificaathouders mogen verwelkomen en ook heeft zich weer een nieuwe investeerder aangemeld die voor onze investeringsoptie van € 25.000 en hoger is gegaan. Daardoor hebben we een volgende mijlpaal kunnen bereiken, een kwart miljoen euro!

Wil je meer weten over de investeringsmogelijkheden bij Whiskyplan? Kijk dan even op het crowdfunding gedeelte van deze Whiskyplan-website. De besprekingen met meer investeerders gaan voorspoedig en we zien dan ook dat we steeds dichter bij ONZE DISTILLEERDERIJ komen.

Aan iedereen die ons al steunt, hartelijk dank voor jullie vertrouwen!


01-03-2017: We hebben een nieuwe tussenstand!

Met trots presenteren wij onze derde tussenstand:

Whiskyplan heeft € 220.000 opgehaald!

Ook in de wintermaanden is de funding weer voorspoedig verlopen. Niet alleen hebben we de laatste maanden weer een groot aantal (top)certificaathouders mogen verwelkomen, we zijn ook hard bezig met de locatie in IJmuiden.
Inmiddels heeft ook de tweede investeerder die voor onze deelnameoptie € 25.000 tot € 100.000 gaat, zich bij 'de club' aangesloten. De besprekingen met een aantal investeerders gaan voorspoedig en we zien dan ook dat we steeds dichter bij het doel komen: de distilleerderij die van ons allemaal is.


15-02-2017: Eerste tekening van ons gebouw

Het worden dus geen zeecontainers.....

We hebben enige tijd geleden een architect gevonden (of liever gezegd: deze whiskyliefhebber vond ons) en hij heeft prachtige tekeningen gemaakt van "ons" gebouw. Dat was ten behoeve van een presentatie in IJmuiden en wij zijn er heel enthousiast over. Wij zien ons hier al zitten, met de distilleerketels mooi zichtbaar, dakterras en mooie entree van ons bezoekerscentrum.


01-12-2016: Nieuw, de Smaaktest!

Uiteraard staan we nog steeds op zoveel mogelijk whiskyfestivals om (toekomstige) certificaathouders te ontmoeten en dat blijven we ook doen. We genieten altijd van deze contactmomenten en hebben daar een extra dimensie aan toegevoegd en dat heeft alles te maken met de filosofie dat we zoveel mogelijk met iedereen willen delen en beleven. Als je een nieuwe distilleerderij begint maak je een aantal keuzes en een daarvan is het karakter van de whisky. Daar hebben we zeker ideeën over en er wordt ook al hard gewerkt aan het voorwerk om daartoe te komen. We zijn echter ook benieuwd naar de voorkeur van de whiskyliefhebbers die wij op de festivals ontmoeten en daarom nemen wij regelmatig ’mystery‘ whisky‘s mee voor de smaaktest.

Het gaat hierbij om bestaande whisky‘s die komen uit een selectie, eerder tot stand gekomen in een sessie met een proefpanel en iedere festivalbezoeker wordt van harte uitgenodigd om zijn of haar favoriet aan te geven op een keuzekaartje en in het stemvat te doen. Ook voor ons geldt ”voor wat hoort wat“ dus per festival waar de smaaktest wordt gedaan, trekken we na afloop een keuzekaartje en de gelukkige ontvangt van ons bericht en kan een van de mystery whisky‘s tegemoet zien.


07-06-2016: De tweede tussenstand

Met trots presenteren wij onze tweede tussenstand:

Whiskyplan heeft geheel op eigen kracht € 160.000 opgehaald!

Omdat we inmiddels berekend hebben dat we niet meer dan € 300.000 Eigen Vermogen nodig hebben, in plaats van € 350.000, betekent dit dat we over de helft zijn.

We hebben de laatste maanden weer een groot aantal (top)certificaathouders mogen verwelkomen. Inmiddels heeft ook de eerste investeerder die voor onze deelnameoptie € 25.000 tot € 100.000 gaat, zich bij 'de club' aangesloten.

De besprekingen met een aantal investeerders gaan voorspoedig en we zien dan ook dat we steeds dichter bij het doel komen: de distilleerderij die van ons allemaal is.

Aan iedereen die ons al steunt, hartelijk dank voor jullie vertrouwen!


10-05-2016: Onze nieuwe site is in de lucht

Met trots kunnen we onze vernieuwde website aankondigen. Het was nodig omdat er meer nieuws, meer informatie op moest, maar vooral omdat we een digitale Hall of Fame hebben!
Alle certificaathouders kunnen zichzelf in deze Hall of Fame terugvinden en iedereen kan zien hoeveel mensen ons al steunen. En je kunt het zien: dat zijn er al behoorlijk wat!


01-05-2016: Whiskyplan heeft de Prospectus gereed

Vanuit allerlei richtingen is er interesse in Whiskyplan en daar zijn we uiteraard heel blij mee!
We hebben onze prospectus klaar en tegelijk is het aantal verschillende investeringsmogelijkheden uitgebreid. Het is nu ook mogelijk deel te nemen voor een bedrag van minimaal € 25.000 of € 100.000. De investeringsvorm van (top)certificaten van aandeel blijft natuurlijk gehandhaafd maar ieder deelnameniveau kent z’n eigen vergoeding.

Denk je dat deelnemen via een van de nieuwe investeringsmogelijkheden bij jou past mail dan naar info@whiskyplan.nl en we nemen contact met je op.


21-04-2016: nieuws over onze locatie

Zoals al eerder gemeld is IJmuiden de plaats waar we ons graag zouden willen vestigen en dat geldt ook andersom, de gemeente Velsen ziet ons heel graag komen. We zijn dan ook al druk in gesprek met diverse partijen en instanties. Momenteel komen er twee locaties voor vestiging in aanmerking; beide zijn met een rode cirkel gekenmerkt op onderstaande foto.



De linker cirkel is een nieuw te bouwen locatie binnen het project Kustvisie. Het is een gebied dat gedeeltelijk herontwikkeld wordt door een grote projectontwikkelaar en waar onze combinatie van distilleerderij, bezoekerscentrum, winkel en horeca hoge ogen gooit. Er hebben reeds diverse gesprekken plaatsgevonden met leden van de projectorganisatie alsmede ook de eerste kennismaking met de bouwers.

De rechter cirkel is een te verbouwen bestaande locatie in combinatie met een stukje nieuwbouw binnen het project Havenkwartier. Ook in dit gebied vinden allerlei nieuwe ontwikkelingen plaats en wij maken daarvan graag deel uit. In deze fase zijn we bezig met verkennend overleg met vertegenwoordigers van de gemeente Velsen. Binnenkort is de eerste kennismaking met de leden van de projectorganisatie.

We houden je op de hoogte en hopen over niet al te lange tijd onze definitieve keuze te kunnen melden.


31-03-2016: een seizoen vol festivals

De afgelopen maanden waren we weer op een aantal festivals. Zo waren we op het Hielander festival in Alkmaar, het WFNN te Groningen, Whisky Weekend Twente in Almelo, het Whisky festival Hoofddorp en Spirit of Amsterdam. Daar hebben weer veel mensen kennis kunnen maken met ons Plan en hebben we ook weer veel nieuwe certificaathouders mogen verwelkomen.


15-11-2015: de eerste tussenstand

De eerste tussenstand van onze crowdfundingsactie: Whiskyplan heeft 100.000 euro opgehaald! Dat is 30% van ons eerste doel; € 350.000, het bedrag dat we nodig hebben om op te starten.
Alle (top)certificaathouders hartelijk dank voor jullie vertrouwen. We zijn op de goede weg!


25-07-2015

De certificaathouders van het eerste uur hebben hun envelop met certificaat binnen. We gaan nu aan de slag met de volgende ronde.


20-06-2015

Vandaag de certificaten binnen van de drukker. Frans heeft even een voorbeeld gemaakt!


29-03-2015

Het was een fantastisch eerste festivalweekend met zowel nieuwe certificaathouders als geïnteresseerden die we hopelijk binnenkort ook als certificaathouder mogen begroeten. Complimenten en dank aan de organisatie en vrijwilligers van het WFNN; zonder hen was dit niet mogelijk geweest. We kijken nu al uit naar de 11e editie, een prima gelegenheid om ons crowdfundingsjaar af te sluiten!


20-02-2015

Het is zover, Whiskyplan is geboren! Vandaag start ons grote avontuur officieel. We hebben er ontzettend veel zin en vertrouwen in!







Ik doe mee

Geweldig! Als je een certificaat van aandeel wilt kopen, klik dan op de button hieronder. Er verschijnt dan een formulier waarin je je gegevens moet invullen. Na verzending daarvan log je in met je account en kom je automatisch in een ideal-omgeving om je betaling te doen.




Contact / Onze nieuwsbrief

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Of Wil je meer weten over Whiskyplan, stuur ons dan een bericht via het onderstaande formulier. Wij nemen dan contact met je op. Alvast dank voor je interesse!