Crowdfunded Whisky

Het whiskyplan

Ons plan: een distilleerderij opzetten in Nederland, gefinancierd door crowdfunding. We gaan eigen whisky maken in de Schotse stijl, dus in grote pot stills. We hebben de vaardigheden, de netwerken en de passie om dat te doen. De eerste stappen zijn gezet om eind 2017 te kunnen starten met distilleren!

Daarnaast zullen er andere alcoholhoudende dranken op basis van granen geproduceerd worden, als jenever, wodka, gin en het halffabricaat moutwijn.

De activiteiten vinden plaats in een aansprekend pand op een locatie waar veel mensen kunnen komen. Afhankelijk van de locatie is het de bedoeling om een scala aan nevenactiviteiten te huisvesten: een horecagelegenheid, een proeverijlokaal, een workshopruimte, een winkel.

De verkoop gebeurt in eerste instantie op de locatie zelf en via de groothandels en de slijters. In tweede instantie zal ook ingezet worden op export. De installatie heeft bij aanvang een capaciteit van 100.000 liter pure alcohol op jaarbasis. De locatie zal op groei ingericht zijn.

Gestart wordt met een team van 3 personen, waarbij de drie netwerken en de noodzakelijke specialismen (brouwen, distilleren, bottelen, fondsenwerven, promoten, verkopen, coördineren, administreren en innoveren) vertegenwoordigd zijn.

Financiering zal voor een groot deel via een bijzondere vorm van crowdfunding gaan, met daarnaast enkele grote investeerders. Ook de mogelijkheid van, gedeeltelijke, financiering door de bank wordt open gehouden. Voor het aantrekken van financiers is een jaar uitgetrokken vanaf de start van de onderneming.

De aanloop naar de start van de productie is uitgeroepen tot het jaar 0: in deze periode wordt een geschikte locatie ingericht, worden de ketels besteld en komt de financiering rond. We gaan op zoek naar nog meer mensen die geloven in ons plan en die bereid zijn dat financieel te ondersteunen. Voor een distilleerderij is veel geld nodig. Want het duurt lang voordat uit de eerste graankorrels een gerijpte whisky komt. Ons ondernemingsplan is alvast voor 10 jaar gemaakt.

Jaar 0 sluiten we gezamenlijk af met de feestelijke opening van de distilleerderij!

In de volgende fase stoken we naast whisky ook andere mooie distillaten. Die andere distillaten dekken de kosten tot het moment dat we onze whisky gaan verkopen. Dat is het moment dat we in het bruisend centrum van de distilleerderij kunnen genieten van onze eigen whisky.
Ik doe mee

Geweldig! Als je een certificaat van aandeel wilt kopen, klik dan op de button hieronder. Er verschijnt dan een formulier waarin je je gegevens moet invullen. Na verzending daarvan log je in met je account en kom je automatisch in een ideal-omgeving om je betaling te doen.
Contact / Onze nieuwsbrief

Wil je onze nieuwsbrief ontvangen? Of Wil je meer weten over Whiskyplan, stuur ons dan een bericht via het onderstaande formulier. Wij nemen dan contact met je op. Alvast dank voor je interesse!